Scandinavisch

20 producten

per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Scandinavische woonstijl

Scandinavische Kunst

We gaan terug naar de basis en simpele invloeden ook wel bekend als Scandinavisch wonen. Al een aantal jaren mogen wij genieten van deze serene woonstijl. Het is simpel minimalistisch met een vleugeltje industrieel en veel natuurlijke elementen zoals hout en zachte stoffen. De kleur die veel gebruikt wordt varieert, maar altijd zachte pastel kleuren. Absoluut geen felle neon kleuren zul je niet terug vinden in deze stijl. De woonkamer foto die je hierboven ziet is typisch Scandinavisch. Het schilderij wat wij hebben uitgekozen is minimalistisch. Het is een dibond schilderij zeer licht in gewicht en strak. Maar het plaatje speelt voor zichzelf. Het jongetje is heerlijk aan het schommelen en geeft een speel en serene indruk. De enige kleuren die voorkomen in dit dibond schilderij zijn zwart en wit.

De kunst van rust?

De schilderijen die je in de foto hierboven ziet staan zijn forex schilderij met rustgevende pastelkeuren. Natuur is een belangrijk onderdeel van de Scandinavische sfeer de schilderijen hebben een blank houten baklijst erom heen. De afbeeldingen spelen ook een grote rol. De rechter schilderij is een uil in een winterachtig landschap. Het andere schilderij aan de linkerkant is een maritiem en scheepsvaart impressie. In Scandinavië is maritiem en de scheepsvaart een grote onderdeel van de cultuur. Ga terug in de tijd en denk aan de Vikingen bijvoorbeeld. De pastelkleuren die in het kunstwerk gebruikt worden komen allemaal voor in de natuur beige, grijs, pastelblauw en wit.

Wat momenteel ook een nieuwe trend is zijn de lijnen kunst ook wel beter bekend als line art. Dit soort technieken en simpele vormen van kunst past perfect in het Scandinavisch interieur. Het is minimalistisch en wordt vaak weinig kleur gebruikt met lijn kunst. De foto is de perfecte voorbeeld. Het mooie van deze kunst is dat iedereen het kan maken, maar als je een stapje verder wilt gaan en het professioneel laat printen dan ben je hier aan het juiste adres.