Kersenbloesem

cherry blossom schilderijen bestellen

Zoals in de eerste blog van bloemen hebben besproken gaan we meerdere blogs publiceren. Er zijn zoveel soorten bloemen dat we het in etappes doen. Des te leuker voor de zomerse maanden die eraan komen, want we zijn helemaal in de ban van bloeien bloemen. We beginnen met de kersenbloesem boom het symbool van deze schoonheid is liefde en vreugde. Er wordt aangenomen dat de kersenbloesem bevordert liefde en spiritueel bewustzijn. De "Sakura" bomen in Japan zijn zeer gewaardeerd door de Japanse samurai cultuur ze bewonderen de kersenbloesem door hun kortstondige leven en ook gebruikte ze het als een representatie van bloed druppels. Het is een symbool van de eenvoud, de lente en onschuld.

 

Hortensia

Subtiele hortensia schilderijen bestellen

De hortensia is gul met symboliek. De bloem staat symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Ook straalt ze overvloed uit, dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale, bolle vorm. De kleuren van de hortensia symboliseren liefde, harmonie en vrede.

Omdat er zoveel soorten bloemen zijn hebben we er drie bloggen van gemaakt volgende week komt en wordt de andere blog gepost. En dan hebben we het onder andere over gerbera’s, boterbloemen, dahlia’s en aronskelken. Wij willen je in ieder geval bedanken voor het lezen van de eerste blog van de bloemen.