Schilderijen Bestellen

 

Maandelijkse blog schilderijen kopen

 

Luister aandachtig want schilderijen vertellen een verhaal. Wat is jouw beleving? Is het schilderij iets persoonlijk dat het je raakt een herinnering en een goed gevoel. Wat neem je waar als je naar een schilderij kijkt. Zijn het de vormen of kleuren? Heb je een voorkeur voor realistische portretten of naar abstracte schilderijen. Er zijn enorm veel mogelijkheden als het op schilderijen aankomt. Je wilt graag een warme sfeer creëren in je interieur. Het uitzoeken van het perfecte schilderij voor in je huis is erg spannend. Kunst laat een ruimte stralen, maar doet nog veel meer. Het verwijst naar je persoonlijkheid en wat voor karakter je hebt. Maar hoe kies je eigenlijk het juiste schilderij?

 

Schilderijen bekijken

Als je een schilderij koopt check de volgende punten

Verdiep je in het aanbod.

Kijk overal in galerieën, museums en wat tegenwoordig een enorm inspiratiebron is pinterest.

Stijl en thema…

Denk goed na wat voor schilderij bij jouw past en wat of het een goed gevoel geeft.

Afmeten!

Meet de muur af waar het schilderij komt te hangen. Dit geeft je een indicatie of het past.

Schilderij ophangen in huis

Maandelijkse blog Oktober

Woonkamer & eetkamer

Zorg dat je je kunstwerk niet te hoog hangt. Houd rekening met van waaruit je je schilderij bekijkt. Is dit vanuit de bank, dan is een wat lagere positie beter, omdat je zicht lager is. Hang je hem bij de eettafel ga dan even aan tafel zitten en zorg dat je mooi zicht hebt op het midden van het schilderij.

Hal & Slaapkamer

Een hal daarentegen is geen verblijfsruimte, maar een ruimte waar je doorheen loopt. Daarom houd je hier het beste de staande ooghoogte aan voor het midden van het schilderij. Boven je bed is het belangrijk om ook even praktisch te kijken. Als je rechtop zit, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je het schilderij raakt. Ga dus even zitten en hang het schilderij in elk geval boven de hoogte van je kruin. Meestal staat het bed met het hoofdeind tegenover de muur waar je binnenkomt. Staande ooghoogte is hier dus ook weer een mooie positie.