Mei Blog

 

De Mei Blog gaat dit keer over gebouwen schilderijen ook wel steden schilderijen genoemd of Urban en Urbex stijl. Er zijn verschillende soorten schilderijen in onze gebouwen categorie. De verlaten gebouwen die veel karakter uitstralen noemen we Urbex. De Urban stijl zijn de prachtige foto’s van stedelijke foto’s zoals je hieronder ziet.

 

Gebouwen Schilderijen Blog Mei Blog

Urban betekend letterlijk steden. New York is enorm stedelijk. Het is een multiculturele samenleving en dat zie je terug in de foto’s van de gebouwen. Er is een enorm verschil van oud en nieuwe gebouwen. Zoals je hierboven ziet kan het enorm kleurvolle foto zijn of subtiele zwart wit foto van de bekende Brooklyn Bridge. Times Square is de ultieme kleuren explosie van al de billboards die er hangen en de knal gele taxi’s die er rond rijden.

Natuurlijk hebben nog meer verschillende schilderijen van gebouwen waaronder dibond schilderijen van het prachtige Nederland.

Mei Blog het straatje

Het zijn replica’s van bekende Nederlandse schilders één ervan is ‘’het straatje’’ die door Johannes Vermeer is geschilderd in de 16de eeuw. De foto (hierboven) staat bekend onder de naam Gezicht op huizen in Delft.

 

Mei Blog Steden Blog

Gerrit Adriansz Berkheyde heeft ook in de 16de eeuw het stadhuis op de dam geschilderd. Het stadhuis op de Dam geldt nog altijd als het belangrijkste historische culturele monument uit de Gouden Eeuw. Het gebouw symboliseert de enorme groei ontwikkeling van de stad Amsterdam. Zie foto hierboven.

 

Mei Blog Rijksmuseum Blog

De foto hierboven is het dibond schilderij van De Bocht Van De Herengracht een schilderij van de Noord-Nederlandse schilder Gerrit Adriaensz Berckheyde in het Rijksmuseum Amsterdam.

Naast dat we de voorbeelden hebben gegeven van steden schilderijen zijn er nog veel meer mogelijkheden betreft gebouwen schilderijen van kleurrijke tot modern abstracte gebouwen met rustige kleuren van het flat iron gebouw tot stadsgrenzen met wolkenkrabbers.

Wij willen jullie bedanken voor het lezen van onze Mei blog en als je geïnspireerd voelt kun je al onze pinterest bezoeken.