Bloemen schilderijen

 

In onze vorige twee bloggen is aangegeven dat we meerdere bloemen blogs gepubliceerd zouden worden dit is onze laatste. We hebben het hier ondere andere over de betekenissen en symbolen van de gerbera’s, boterbloemen, dahlia’s en aronskelken. Bij elke stukje wat wij beschrijven kunt je op een woord klikken en wordt je doorverwezen naar het bloemen schilderijen waarover besproken wordt. En we beginnen met de gerbera bloem schilderij met elk onderwerp van de bloemen schilderijen waar we over bloggen komen in onze collectie voor.

• Gerbera’s

Een bijzondere bloem die ‘niks te betekenen heeft’ Je bezegelt er een dierbare vriendschap mee, je laat zien dat je trots bent of je verklaart je liefde ermee. Een boodschap overdragen kan met veel bloemen. Maar geef je een gerbera, dan ben je eigenlijk gewoon alleen maar attent. Deze opvrolijker is een van de weinige bloemen waar geen officiële betekenis van bekend is.

bestel gerbera schilderij

 

Boterbloemen

De boterbloem heeft het symbool voor zelfrespect en rijkdom, kinderlijke onbevangenheid en stralende charme. Als kerkelijk symbool staat de boterbloem voor het celibaat. In het Engels heet hij ‘Buttercup’, een vrouwelijk symbool voor ontvangen.

bestel online boterbloem schilderij

 

Dahlia

Mexiaans genieten met de dahlia het symbool van deze prachtige bloem is trots, nobiliteit weelde, uitbundigheid, pracht. De bloemenkleur wit staat voor puurheid, waarheid en onschuld.

bestel online dahlia schilderij

 

Aronskelken

In de middeleeuwen was de aronskelk een christelijke symbool voor Maria. In Nederland staat de bloem symbool voor de staf van Aäron en daarom veel gebruikt als grafbloem. In Portugal staat de Aronskelk symbool voor het hart van het huwelijk en (prachtige) schoonheid en zit daarom altijd in het centrum van het bruidsboeket.

bestel aronskelk schilderij

 

Dit was onze blog over onze bloemen schilderijen collectie zoals je kunt zien is de keuze enorm en voel je je geïnspireerd om een bloemen schilderij te bestellen klik dan hier om onze bloemen collectie te bewonderen. We willen bedanken voor het lezen van onze blog en veel shop plezier toewensen!