April Blog

 

Figuratieve schilderijen zijn de meest realistische onder de schilderijen van prachtige portretten van, halfnaakte modellen en mensen die door de steden heen wandelen. Figuratief is het tegenovergestelde van abstract en in deze schilderijen zul je altijd een mens, persoon of een portret terug vinden. Er zijn verschillende soorten schilderijen betreft figuratief waar we het over gaan hebben in de blog. De meest bekende figuratieve kunstwerken zijn natuurlijk de portretten. Naast de gebruikelijk figuratieve vormen kun je dit ook in verschillende stromingen verdelen. Kubisme, fauvisme en expressionisme!

 

Figuratief en kubisme

De kenmerken van de figuratieve kunstvorm kubisme zijn natuurlijk kubussen, cilinders, bollen en kegels. Orde en constructie zijn erg belangrijk in het kunstwerk. Het creëert een driedimensionaal effect met de kleuren en diepte. Hieronder zie je een voorbeeld van kubisme die in het schilderij is verwerkt. De schilderijen staan ook wel bekend als het meisje met de parel van Johannes Vermeer en de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Deze replica’s hebben een kleurrijke twist.

Figuratieve Schilderijen Blog April Blog

 

Fauvisme en figuren

De schilderijen met deze vormen staan ook wel bekend als moderne kunst. Er wordt gebruik gemaakt van felle kleuren en duidelijke vormen. De kleurenpatronen zijn vaak simpel, vlak en vaak niet waarheidsgetrouw. Met enorme ogen en lippen heeft het een unieke kijk op kunst met tegelijkertijd ook een humoristische twist.

Fauvisme Schilderijen Blog

 

Expressionisme en figuratief

Met deze kunstvorm en schilderijen is gevoel erg leidend. Het is kleurrijk maar wordt wel vervormd en toont weinig perspectief en het is slordig geschilderd. Maar je kunt duidelijk zien wat het voorstelt. De kleurrijke vrouw met knalrode lippenstift en verf zo dik dat het een 3d effect geeft door de verschillende kleuren heeft het een drukke impressie, maar ook elegant en sensueel.

Expressionisme Schilderijen Blog

 

Naast dat er zoveel stromingen zijn van figuratieve schilderijen hebben we natuurlijk ook meerdere afmetingen betreft schilderijen.

• Vierkant vormen 80x80 & 100x100 cm

• Rechthoekig 120x80 & 150x60 cm

• Grote vormen xxl 200x100 & 160x200 cm

Dank je wel voor het lezen van onze maandelijkse blog nieuwsgierig geworden naar onze figuratieve schilderijen kijk gerust rond op onze website of onze facebook pagina waar we wekelijks nieuwe schilderijen posten.