Bloemen schilderijen

 

Bloemen schilderijen bestellen

 

Bloemen zijn de meest verkochte schilderijen omdat het altijd in trend blijft en er enorm veel soorten zijn en verschillende kleuren van kleurrijke bloemenweide tot een subtiele witte hortensia de keuze is reuze. Elke bloemen soort heeft een bepaalde betekenis we zullen hieronder alle bloem soorten op een rijtje zetten die in onze collectie voorkomen als je erop klikt wordt je naar een van de bloemen schilderij doorverwezen.

 

• Bloemen soorten

 

Klaprozen

De papaverplant, ook wel bekend als de klaproos, wordt al sinds de Oudheid in verband gebracht met de dood. Door de slaapverwekkende opiaten die sommige papavers bevatten stond de plant bij zowel de Grieken als de Romeinen symbool voor de eeuwigdurende slaap. Veel graven en tombes uit de Oudheid zijn dan ook voorzien van een afbeelding van de klaproos. Pas in de twintigste eeuw werd de plant specifiek een symbool voor de gevallen soldaten. In Groot Brittanie dragen de britten dan ook een poppy voor het aandenken.

 

Tulpen

tulpen schilderijen bestellen

 

De tulp symboliseert over het algemeen perfecte liefde. Maar ook bij de tulpen zijn er verschillende kleuren, waardoor het moeilijk is om een algemene betekenis toe te geven aan de tulp.

♥ Rode tulpen: Rode tulpen worden het sterkste geassocieerd met liefde, ten opzichte van andere tulpen.

♥ Witte tulpen: De kleur wit staat vaak voor onschuld en puurheid. Wanneer je iemand witte tulpen geeft, dan staat dit symbool voor vergeving.

♥ Oranje tulpen: Tulpen en de kleur van Nederland. Oranje tulpen worden daarom vaak als symbool gebruikt voor Nederland. Maar oranje tulpen dragen ook andere betekenissen uit. Oranje tulpen zijn een perfecte manier om uw enthousiasme te laten blijken.

♥ Gele tulpen: Geel symboliseert zonneschijn en dus warmte, leven, blijheid en plezier. De boodschap die gele tulpen uitdragen is gelukkig positiever, al was dit niet altijd zo. Voorheen symboliseerden gele tulpen een hopeloze liefde, een liefde zonder toekomst. Gelukkig is boodschap die deze gele tulpen met zich meedroegen in de loop van de tijd drastisch veranderd. De huidige boodschap is een stuk vrolijker en optimistischer. Gele tulpen staan tegenwoordig namelijk voor vrolijkheid, blijheid en zonneschijn. Een echte oppepper van de dag dus.

♥ Roze tulpen: De kleur roze wordt ook wel gezien als de lievere, de zachtere versie van de rode kleur. De kleur roze wordt dan ook vaak in verband gebracht met lieve, schattige babymeisjes. Deze zachtaardigheid kan ook teruggevonden worden bij de roze tulpen. Roze tulpen stralen elegantie en zachtaardigheid uit en daarmee kan de roze tulp ook geassocieerd worden. Ook staan de roze tulpen symbool voor het ultieme geluk. Met het geven van roze tulpen aan een ander, wens je degene het beste toe en veel geluk. Roze tulpen kunnen bijna bij iedere gelegenheid gebruikt worden wanneer u de roze tulpen geeft aan iemand die u dierbaar is.

♥ Paarse tulpen Paarse tulpen symboliseren royalty, koningschap, koninklijken waardigheden. Maar ook staan paarse tulpen voor rust en spiritualiteit. Paarse tulpen kunnen voor verschillende gelegenheden gebruikt worden, ook de algemene gelegenheden.

Verschillende kleuren tulpen: Wanneer je een bos tulpen aan iemand geeft met daarin verschillende kleuren tulpen erin, dan draagt je de boodschap uit dat degene aan wie u het geeft mooie ogen heeft. Een aparte boodschap, maar wel degelijk het symbool waar de verschillende kleuren tulpen voor staan: mooie ogen.

Omdat er zoveel soorten bloemen zijn hebben we er drie bloggen van gemaakt volgende week komt wordt de andere blog gepost. En dan hebben we het onder andere over gerbera’s, boterbloemen, dahlia’s en aronskelken. Wij willen je in ieder geval bedanken voor het lezen van de eerste blog van de bloemen.